A Domaine de Chez Maillard már több mint 200 éve foglalkozik konyakkészítéssel. A környéket, ahol ez a birtok elhelyezkedik, régebben „Champagne de Blanzac”-nak nevezték, utalva ezzel a Champagne-területekéhez hasonló meszes talajra, amely kiválóan alkalmas konyakkészítéshez való borok termelésére.
A birtok generációkon keresztül a Leyrat-család tulajdonában volt. A Leyrat konyakokat a mai napig megtalálhatjuk számos csúcskategóriás francia étteremben, illetve a moszkvai Kreml konyaklistáján is.
A 90-es évek közepén a birtokot
Francis Abécassis vásárolta meg, aki az új generációs konyakkészítő üzletemberek közé tartozik. Jelenleg több mint
250 hektár területtel rendelkezik a konyakré
gióban, valamint 3 millió palacknyi konyakkészlettel, amelynek átlagos érlelési ideje 15 év.
A cég legegyedibb termékcsoportja az
ABK6, amelynek neve a tulajdonoséból (Abécassis = ABK6) származik. A legtöbb más konyakkal ellentétben az ABK6 konyakok egybirtokos (single estate) konyakok. A
cég tartja kezében a teljes gyártási folyamatot a szőlőtermesztéstől a lepárláson át az érlelésig, a keverésig és a palackozásig.
Az ABK6 számos nemzetközi versenyen ért már el sikereket gazdag ízével és aromájával, illetve modern és innovatív csomagolásával. Miközben a konyakpiacot az örökségre és a hagyományokra alapozó cégek uralják, az ABK6 új kategóriát hozott létre az egybirtokos konyakokra jellemző egyediség és minőség, valamint a modern megjelenés ötvözésével.
Az ABK6 palackok világos, leegyszerűsített formája modern és provokatív, tükrözi a konyakfogyasztók megváltozott igényeit. A célcsoportba a státusz iránt fogékony városi fiatalok tartoznak. Az ABK6 ma az egyetlen igazán modern konyak a piacon. Ugyanolyan sokoldalú és jól keverhető, mint a vodka, és azoknak a fogyasztóknak készült, akik a vodkához képest testesebb és gazdagabb ízvilágú italt keresnek.