konyak

Pencroft Tivald: Másolat - Reserve exception style bottle

Előkészületben

A konyak története, 17-21. század; A konyakszőlő; A konyak előállítása; A konyakgyártók bemutatása; Konyakmárkák, termékek; A konyak kóstolása; A konyakpiac szerkezete; Kiállítások, versenyek; Ajánlott konyakirodalom; Konyak szakszótár

ABK6

2009.06.28. 11:51 | Pencroft Tivald | Szólj hozzá!

Címkék: kreml abk6 francis abécassis leyrat

A Domaine de Chez Maillard már több mint 200 éve foglalkozik konyakkészítéssel. A környéket, ahol ez a birtok elhelyezkedik, régebben „Champagne de Blanzac”-nak nevezték, utalva ezzel a Champagne-területekéhez hasonló meszes talajra, amely kiválóan alkalmas konyakkészítéshez való borok termelésére.

A birtok generációkon keresztül a Leyrat-család tulajdonában volt. A Leyrat konyakokat a mai napig megtalálhatjuk számos csúcskategóriás francia étteremben, illetve a moszkvai Kreml konyaklistáján is.
 
A 90-es évek közepén a birtokot Francis Abécassis vásárolta meg, aki az új generációs konyakkészítő üzletemberek közé tartozik. Jelenleg több mint 250 hektár területtel rendelkezik a konyakrégióban, valamint 3 millió palacknyi konyakkészlettel, amelynek átlagos érlelési ideje 15 év.
 
A cég legegyedibb termékcsoportja az ABK6, amelynek neve a tulajdonoséból (Abécassis = ABK6) származik. A legtöbb más konyakkal ellentétben az ABK6 konyakok egybirtokos (single estate) konyakok. A cég tartja kezében a teljes gyártási folyamatot a szőlőtermesztéstől a lepárláson át az érlelésig, a keverésig és a palackozásig.
 
Az ABK6 számos nemzetközi versenyen ért már el sikereket gazdag ízével és aromájával, illetve modern és innovatív csomagolásával. Miközben a konyakpiacot az örökségre és a hagyományokra alapozó cégek uralják, az ABK6 új kategóriát hozott létre az egybirtokos konyakokra jellemző egyediség és minőség, valamint a modern megjelenés ötvözésével.
 

Az ABK6 palackok világos, leegyszerűsített formája modern és provokatív, tükrözi a konyakfogyasztók megváltozott igényeit. A célcsoportba a státusz iránt fogékony városi fiatalok tartoznak. Az ABK6 ma az egyetlen igazán modern konyak a piacon. Ugyanolyan sokoldalú és jól keverhető, mint a vodka, és azoknak a fogyasztóknak készült, akik a vodkához képest testesebb és gazdagabb ízvilágú italt keresnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cognac.blog.hu/api/trackback/id/tr711213209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása